LAKRIDS BY BÜLOW is het verhaal van gepassioneerd vakmanschap bij het maken van gourmet drop. In 2007 creëerde Lakrids by Bülow een uitzonderlijk lekkere drop en tot op de dag van vandaag is het maken van verrassende combinaties en de smaakbeleving van allerlei drop varianten de kern van dit merk.

Our ambition is to inspire people around the world and spread our love for this unique Nordic flavour

Het verhaal van Lakrids

 

Dit is het verhaal van de kleinste dropfabriek ter wereld en hoe 1 persoon de hele wereld verliefd wil laten worden op zoethout en drop.

 

Geboren in een familie van ondernemende geesten, wist Johan Bülow altijd dat hij iets speciaals wilde creëren. Hij gooide zijn passie en aandacht in zoethout – een Scandinavische liefde, waarvan hij vond dat die ondergewaardeerd was en het verdiende serieus genomen te worden. Hij stopte al zijn tijd erin en leerde het vak. In 2007 was hij uiteindelijk klaar om te koken, te rollen en zijn allereerste producten te snijden.

Op 07.07.07 opende de eerste Lakrids by Johan Bülow Boutique in Svaneke. Het idee was om het zoethout in de winkel te koken, zodat je het in een straal van 100 meter kon ruiken. Het werkte. Alles was binnen twee uur uitverkocht. De laatste klant kocht zelfs de pot met samples op het aanrecht.

 

Johan kocht vervolgens een machine om drop te maken en installeerde deze in zijn nieuw gehuurde fabriek in Taastrup, waarbij de productie werd aangepast om aan de vraag te voldoen.

Hier werden NO.1, NO.2, NO.3 en NO.4 geboren.

We make the world love liquorice

Samen met productiemanager Tage, ontwikkelde Johan het idee om drop te omhullen met chocolade.

Ze kregen te horen dat het niet kon, maar ze lieten zich hierdoor niet stoppen, zoals zo vaak ervoor.

A zag, na veel testen, het levenslicht.

 

We vierden inmiddels misschien ons 10-jarig jubileum, maar we zijn nog maar net begonnen. Onze visie is om de liefde voor zoethout en drop over de hele wereld te verspreiden. Niet alleen de zoete, niet alleen de zoute, maar het hele assortiment aan smaken dat kan worden bereikt wanneer zoethout ook als specerij wordt gebruikt.